GIS analyse

GIS analyse

Met GIS analyse worden veel ruimtelijke vraagstukken inzichtelijk gemaakt en complexe vraagstukken benantwoord. Data geografisch weergeven in een interactieve kaart om hier vervolgens keuzes op te baseren. Verschillende analysevormen zijn mogelijk waardoor dit heel breed inzetbaar is. In alle situaties en sectoren kan Geo-data oplossingen bieden.

  • Zorg: Door middel van heathmaps kunnen problemen in kaart gebracht worden. Mensen die klachten hebben met uitstoot van schadelijke gassen of de invloed van fijnstof gemeten met sensoren bij een veehouderij. Allerlei omgevingsfactoren zoals weer, wind of autowegen en meer kunnen in kaart gebracht worden.
     
  • Logistiek: Tegenwoordig verwacht men een pakketje de volgende en soms zelfs dezelfde dag nog in huis te hebben. Dit is een flinke opdracht voor levereancies en vraagt een goede logistieke planning. Mede door GIS analyse kan de hoeveelheid data inzichtelijk gemaakt worden zodat er een goed overzicht van de situatie is. Bedrijven kunnen daardoor voorspellen waar vertraging gaat oplopen en op tijd maatregelen nemen.
     
  • Plaatsbepaling: Welke daken zijn het meest geschikt voor zonenpanelen? Ondernemers die een nieuwe vestiging willen openen en zich afvragen of de bereikbaarheid van de locatie handig is. Parkeergelegenheden en de demografie van een wijk meten wanneer iemand een nieuwe winkel wil beginnen. Talloze voorbeelden waarbij het gebruik van GIS analyse data door middel van een interactieve kaart zichtbaar en overzichtelijk maakt.
Meten, analyseren, inzicht krijgen, samenwerken