Rasterbeelden

Rasterbeelden

De mogelijkheden om verschillende rasterbeelden in de GIS Viewer van COOK toe te voegen zijn eindeloos. Dit maakt de GIS Viewer compleet en zorgt ervoor dat alles op één plek is. Van 360° tot 3D het is allemaal mogelijk.

ACTUELE SATELLIETBEELDEN

Ieder jaar worden er nieuwe luchtfoto's gemaakt dit betekent dat deze niet altijd actueel blijven. In onze COOK GIS Viewer worden ook satellietbeelden gebruikt. Deze worden gemiddeld zes keer per jaar gemaakt waardoor je bij COOK altijd over actuele satellietbeelden beschikt van zeer hoge resolutie.

360° FOTO'S

Deze foto's worden bijna overal gemaakt door de auto's van Cyclomedia. Toch kunnen deze auto's niet op alle plekken komen. Daarom heeft GISArts een eigen 360° viewer waar zij foto's mee kunnen maken. Hier kunnen ook foto's mee gemaakt worden van andere plekken waar weinig mensen komen of geen wegen lopen, zo hebben we onlangs beelden geschoten in een pompgemaal onderin de grond. Handig voor beheerders om te zien wat de status van de put is. We komen graag op plekken waar je met de auto niet komt, dat doen we uiteraard voor onze klanten. Niet alleen wij, maar ook onze klanten zelf kunnen beelden op locatie zelf maken. Zij kunnen deze vervolgens zelf in de GIS Viewer van COOK toevoegen zodat deze up-to-date blijven en gebruikt kunnen worden. In deze video is te zien hoe het werkt.

3D VIEWER

Met de 3D viewer waant u zich daadwerkelijk in de kaart. Bekijk topografie of huizen op een realistische wijze. We werken met het puntenwolk principe: onvoorstelbaar veel foto's die met een technische koppeling het 3D effect opbouwen. Door de combinatie van landmeetkundige apparatuur op vaste punten en sterke drones is ons 3D model tot op de centimeter nauwkeurig. Dit maakt het mogelijk om om de visualisatie van kaarten te ontwerpen in 3D en deze vervolgens weer te geven in de COOK GIS Viewer. Zo kan er gewerkt worden met fotorealistische 3D-modellen voor hele gemeentes.

Birdseye weeergave

Dit wordt ook wel Geo-obliek beelden genoemd. Dit is een populair product dat veelvuldig wordt ingezet door lokale en regionale overheden. De beelden zijn onder een hoek van 45° opgenomen en bezitten veel detail informatie. De beelden worden doorgaans in het voorjaar opgenomen, dus altijd actueel. De beelden kunnen makkelijk gebruikt worden in de COOK GIS Viewer waardoor een object kan worden opgezocht en bekeken vanuit 4 windrichtingen.

Dit is handig bij de inzet bij BGT, BAG en WOZ. Hier geeft een orthofoto niet voldoende informatie terwijl de Geo-obliek foto doorgaat. Het bepalen van vaste aanbouw, afgeschermde objecten of minder goed zichtbare zaken van bovenaf wordt met behulp van Geo-obliek een stuk praktischer. De beelden zijn van een hoge kwaliteit met veel detail en worden ook gebruikt bij planning, bouw en infrastructuur, groenvoorziening etc.

Meten, analyseren, inzicht krijgen, samenwerken