Functionaliteiten

Functionaliteiten

De GIS Viewer van COOK kent heel veel functionaliteiten. Deze functionaliteiten zijn steeds in ontwikkeling en worden steeds uitgebreider. Hierdoor wordt de GIS Viewer steeds completer met nieuwe kennis en inzichten. Hieronder zijn er een aantal uitgelicht. De mogelijkheden zijn eindeloos dus neem gerust contact op over mogelijke ideeën. 

TIJDREIZEN MET COOK

Wij zijn bij GISArts verzot op kaarten, zo is het mogelijk om bij ons te tijdreizen. De ontwikkeling van de historische Topografische Militaire kaart van 1850 of de bonnenbladen van 1900 en dat gecombineerd met de moderne techniek van nu. Prachtig om historie te combineren met eigen data. Dit is allemaal mogelijk in de GIS Viewer van COOK. U kunt de historie en het verloop volgen van ieder interessant gebied. Enorm handig voor Bosbeheer, enorm interessant voor iedereen. Probeer het zelf eens uit in de demo!

FUNCTIES VAN DE QUERYBUILDER

Met dit gereedschap kan je zelfstandig kaarten maken. Je stelt als het ware een vraag aan de kaart door een gebied te tekenen, door vragen te stellen, bijvoorbeeld: 'Laat mij alle gebouwen die na het jaar 2000 gebouwd zijn zien'. De gebouwen die voldoen aan de door jou gestelde filters en het door jou getekende gebied lichten dan op. Deze video laat zien hoe het werkt.

CAD TEKENINGEN

De technische CAD tekeningen (DWG-bestanden) zijn moeiteloos in te voegen bij COOK. Zo kan er altijd geraadpleegd worden hoe een project eruit komt te zien of een handige fasering weergeven in de kaarten van COOK. De combinatie van CAD tekeningen en een GIS Viewer is uniek en dat maakt COOK dan ook een complete GIS Viewer.

LEGENDA AANPASSEN

De GIS Viewer van COOK bevat ook een legenda, deze kun jij helemaal zelf aanpassen. Ben jij bijvoorbeeld veel bezig met waterputten en bomen? Dan kun je deze eenvoudig naar boven slepen om zo jouw favoriete items bij de hand te hebben. Filter informatie zichtbaar en onzichtbaar zodat er een voor jou zo overzichtelijk mogelijke legenda ontstaat. Oppakken en slepen maar!

FILTEREN OP VRAAG

Via de COOK GIS Viewer komt er een enorme stroom aan informatie binnen. Veel te veel om allemaal tegelijk te verwerken. Met deze functie is het mogelijk om informatie bewust te filteren zodat minder relevante informatie niet zichtbaar is. Zo kunnen alle filters aan en uit gezet worden zodat er voorgedefineerde aanwoorden op de vraag van de aangevinkte filters weergegeven worden.

Routeplanning in COOK

In de GIS Viewer van COOK is een routeplanner geïmplementeerd. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld op een begraafplaats staat en naar het juiste graf gewezen wil worden. Door de digitale codes op de graven wordt in COOK een route gemaakt waardoor er snel naar het correcte graf een route wordt weergegeven. Zo zijn de graven altijd makkelijk terug te vinden, ook al zijn ze honderden jaren oud. Dit is slechts een voorbeeld er zijn talloze mogelijkheden met routeplanning in COOK. Bekijk de video om te zien hoe het werkt.

Exporteren naar

In de wereld van GIS is het nauwkeurig en efficiënt exporteren van geselecteerde gebieden van cruciaal belang voor tal van toepassingen. Daarom heeft COOK een brede keuze selectie. We geven je de mogelijkheid om uit 11 verschillende export -bestanden te kiezen en deze makkelijk te kunnen downloaden en versturen.

 

Meten, analyseren, inzicht krijgen, samenwerken